CUIS 1ER CRU, BLANC DE BLANCS BRUT S.A.
Pierre Gimonnet & Fils
–
Denne Cuvée Brut sans année udgør rygraden i PIERRE GIMONNET & FILS vinproduktion. Den sætter standarden for de øvrige vine i klassen, og sætter barren højt– meget højt. Druesammensætningen er klassisk Blanc de Blancs Chardonnay, lavet på druer fra forskellige vinmarker i domaine Gimonnet, og på reservevin fra fem årgange, der er lagret på flaske og ikke i ståltanke som traditionelt. Forvent en livlig, frisk og krystalklar vin med masser af sprødhed!
VINIFIKATION:
» Druerne høstes med håndkraft og presses inden for 3 timer.
» Førstegæring under kontrolleret temperatur (18-21°C).
» Malolaktisk gæring gennemføres.
» Eleveret i 6-8 md.
» Reservevin lagret på flaske hvorved vin fra ældre årgange end to år kan anvendes.
» Let filtrering på ler før blanding.
» Monitoreret til februar måned efter høsten i september 2008.
» Lagret på flaske i 18 - 30 måneder.
» Dosage let, 8 gr/L.
MED MAD:
Cuis 1er Cru kan serveres både som apéritif og til mad. Prøv den til rå østers, krabbe eller evt. kyllinge terrine.
FARVE:
Lys med let tone af halm og grønne strå.
BOUQUET:
Let parfumeret bouquet afslører strejf af lime, hvide blomster og citrongræs. En nænsom mineralsk overtone akkompagnerer og skaber klassisk Chardonnay-musik, dirigeret af traditionelle Cotê de Blancs kvaliteter.
PALETTE:
Rene og fokuserede nuancer af citrus og fersken med forfriskende noter af limeskal i slutningen. En fantastisk elegant vin, der med sin friskhed og afrundede smag, gør den passende som apéritif eller til meget let mad og friske østers.
OMRÅDE:
Le Cotês de Blancs. Fra vinmarker beliggende i byen Cuis.