champagne_mock-up_katalog.png

CUIS 1ER CRU, BLANC DE BLANCS BRUT S.A.

Pierre Gimonnet & Fils

Denne Cuvée Brut sans année udgør rygraden i PIERRE GIMONNET & FILS vinproduktion. Den sætter standarden for de øvrige vine i klassen, og sætter barren højt– meget højt. Druesammensætningen er klassisk Blanc de Blancs Chardonnay, lavet på druer fra forskellige vinmarker i domaine Gimonnet, og på reservevin fra fem årgange, der er lagret på flaske og ikke i ståltanke som traditionelt. Forvent en livlig, frisk og krystalklar vin med masser af sprødhed! 


VINIFIKATION:

» Druerne høstes med håndkraft og presses inden for 3 timer.

» Førstegæring under kontrolleret temperatur (18-21°C).

» Malolaktisk gæring gennemføres.

» Eleveret i 6-8 md. 

» Reservevin lagret på flaske hvorved vin fra ældre årgange end to år kan anvendes.

» Let filtrering på ler før blanding.

» Monitoreret til februar måned efter høsten i september 2008.

» Lagret på flaske i 18 - 30 måneder.

» Dosage let, 8 gr/L.

MED MAD:

Cuis 1er Cru kan serveres både som apéritif og til mad. Prøv den til rå østers, krabbe eller evt. kyllinge terrine. 

FARVE:

Lys med let tone af halm og grønne strå. 

BOUQUET: 

Let parfumeret bouquet afslører strejf af lime, hvide blomster og citrongræs. En nænsom mineralsk overtone akkompagnerer og skaber klassisk Chardonnay-musik, dirigeret af traditionelle Cotê de Blancs kvaliteter. 

PALETTE: 

Rene og fokuserede nuancer af citrus og fersken med forfriskende noter af limeskal i slutningen. En fantastisk elegant vin, der med sin friskhed og afrundede smag, gør den passende som apéritif eller til meget let mad og friske østers. 

OMRÅDE: 

Le Cotês de Blancs. Fra vinmarker beliggende i byen Cuis.