Club Tressor

I barndommens land opstår uforglemmelig øjeblikke, som hjernen sirligt registrerer og opbevarer de næste 40, 50, 60 år: Dufte, lys, smage, stemninger. Forestil dig, hvilken hjernekapacitet, der skal til for at opmagasinere alle disse komplekse indtryk, og i så mange år.

Min barndom står tydelig frem i erindringen, tydeligere end de efterfølgende år. Den danske sommer, blæsten, regnen, ”Sol, sol kom igen, solen er min bedste ven”, ”We all live in a yellow submarine”. Med min mor til fiskerlejet i Brunshuse for at hente friske fjordrejer. Med skovlen på skulderen ud i vores egne sandede jorde for at hente nye kartofler, jordbær, kirsebær, hindbær og ikke mindst den månedlige tur til Kerteminde,

OVERSKRIFT 2

Mine forældre var besatte af gastronomi og var pionerer på området. Deres fodspor ses tydeligt her snart 50 år efter. Vi børn måtte ”lide” under deres besættelse.

3 retter var hverdagskost, og samtaleemnet var det, vi spiste. Vi fik lært at smage og adskille smagsindtrykkene langt ud over, hvad normalt er. Mine forældre; Lene og Sven Grønlykke nåede på forbavsende kort tid at sætte en masse gastronomiske skibe i vandet: Falsled Kro, kendt i hele den store verden, åbnede de i 1970, www.falsledkro.dk.

Herefter købte de et lukningstruet mejeri, hvorfra blandt andet egnsosten ”fynsk rygeost” blev landskendt. Senere fulgte andre specialiteter, som fåremælksyoghurt og fårefeta, www.loegismose.dk.

Straks efter fulgte Løgismose Vinimport, som var de første, der introducerede de lette sommervine fra Beaujolaiskongen George Duboeuf. Virksomheden har med årene udviklet sig, og den både sælger og producerer i dag et bredt udvalg af gastronomi, www.loegismose.dk.

Nogle år senere faldt mine forældre for Københavns smukkeste middelalderkælder; Kong Hans´ Vinkælder, som de renoverede, og hermed skabte de Københavns førende gourmetrestaurant, hvad den nu er på 30. år, www.konghans.dk.

Herudover kan nævnes et vælg af landbrugsprodukter: Danmarks første iceberg og romainesalat –fra friland, asparges, frilandskartofler, østers, produktion af vagtelæg osv. osv.
Navn

E-mail

Telefonnummer

Send os en besked

Skriv koden i feltet nedenfor

captcha