producentbillede

Område:
Côte de Bar

Druetyper:
Pinot Noir 78 %
Chardonnay 20 %
Pinot Blanc 2 %

Signatur:
Frugt, finesse, balance

Produktion:
100.000 flasker

Om Rémy Massin

Rémy Massin & Fils er beliggende i den sydligste del af Champagneregionen, Côte des Bar. Vinmarkerne er placeret ved indgangen til området Vallée-sur-Arce otte kilometer øst for Bar-sur-Seine og åbner sig som en bred vifte, der skaber god ventilation for druerne. De sydøst-vendte marker er samtidigt godt vinklet i forhold til solen.

Familien har produceret vin på egnen i fem generationer og dyrker i dag 22 hektar, hvoraf der på 20 hektar dyrkes Pinot Noir, og der på de sidste to hektar dyrkes Chardonnay. Foruden de to almindelige druetyper i champagneregionen, eksperimentere Rémy Massin med dyrkningen af Pinot Blanc, hvilket er sjældent i champagne.

Pinot Noir fra Côte des Bar adskiller sig væsentligt fra Pinot Noir i den mere nordlige del af Champagneregionen ved en mere udpræget finesse, der siges at minde en smule om Chardonnay.

Pierre Gimonnet & Fils, Kasse med druer357x200

Rémy Massin begrænser sin brug af næringsgivende sprøjtemidler på markerne i videst mulige udstrækning. I stedet plantes græs mellem hver anden række af vinstokke. Græsset tvinger vinplantens rødder til at søge længere ned i jorden for at finde de mineraler, den skal bruge til at vokse og give smag fra terroiret. Foruden at græsbeplantningen betyder færre sprøjtemidler, så har det ydermere den positive indvirkning, at vinplanterne optager flere mineraler fra de dybe jordlag end ellers. Det kommer til udtryk i den færdige champagne.

Druerne fra hvert enkelt plot fra de enkelte marker bliver presset hver for sig, hvorefter de blandes til årets vin. Alle champagner opbevares i minimum 2-3 år, inden de frigives – vel og mærke hvis de da vurderes at have udviklet sig rigtigt. Årsagen er, at champagnen skal have tid til at udvikle aromaerne fra terrior og fra gærresten udviklet under champagnens gæringsproces.

Producentlogo

 

champagnekortNavn

E-mail

Telefonnummer

Send os en besked

Skriv koden i feltet nedenfor

captcha