producentbillede

Område:
Côte de Blancs

Druetyper:
Chardonnay 95 %
Pinot Noir 5 %

Signatur:
Mineralitet, finesse, balance

Produktion:
250.000 flasker

Pierre Gimonnet & Fils

Vi er i hjertet af Côte des Blancs – på de fineste terroirs i Champagneregionen – hvor den ædle grønne drue, Chardonnay, regerer suverænt. Familien har lavet vin i området siden 1750, og er kendte for at være blandt de bedste specialister i fremstillingen af champagner udelukkende på grønne druer, såkaldte blanc des blancs-champagner. Vinmarkerne tilhørende champagnehuset har indtil 2005 været fordelt mellem de tre landsbyer Cuis, Chouilly, og Cramant, hvoraf sidstnævnte er blandt de fornemmeste Grand Cru-marker i Cramant. I 2005 og 2008 købte Pierre Gimonnet & Fils yderligere marker omkring henholdsvis Oger og Vertus. I dag har Pierre Gimonnet & Fils over 28 ha marker.

Pierre Gimonnet & Fils druer er dyrket på nogle af de ældste vinstokke, der findes i Champagneregionen. I Cramant har Pierre Gimonnet & Fils to parceller med stokke fra 1911 og 1913, der gør dem nogle af de ældste vinstokke i Champagne. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 40 år. Den høje gennemsnitsalder på vinstokkene kombineret med det unikke terroir giver Pierre Gimonnet & Fils et druemateriale af højeste kvalitet. Det smages tydeligt på slutresultatet – Pierre Gimonnet & Fils’ champagner.

Foruden det unikke druemateriale har Pierre Gimonnet & Fils også en unik fremstillingsproces. I over 30 år har Pierre Gimonnet & Fils lagret reservevin på glasflasker frem for i de traditionelt anvendte ståltanke, hvilket betyder, at den naturlige oxideringsproces minimeres. Vinen der skal gemmes til senere år, kommes på flaske og tilsættes 4g sukker og en lille mænge gær. Herefter begynder en svag gæringsproces, hvor den udviklede kuldioxid er med til at konservere vinen, indtil den skal blandes med den friske druemost fra årets høst.
.

Pierre Gimonnet & Fils, Kasse med druer357x200

Den svage gæringsproces skaber desuden en rest (sediment), der tilføjer ekstra kompleksitet og smag af mineraler til vinen. Den lange opbevaringstid betyder, at det lokale terroir kommer kraftigt til udtryk i det færdige produkt. Resultatet opleves tydeligt i Pierre Gimonnet & Fils’ basis cuvée, der indeholder reserve vine fra fem års druehøst – en basis cuvée med usædvanligt meget smag og struktur. Pierre Gimonnet & Fils fremstiller ingen Grand Cru-champagner. Champagnehuset mener, at en lille smule af druemosten fra markerne i Cuis – som er en Premier Cru-mark – bidrager med den ekstra syre til champagnen, som skaber den perfekte balance til det mineralske udtryk vinen ellers har. Således ser huset ingen grund til at producere Grand Cru da dette ville forringe kvaliteten.

Pierre Gimonnet & Fils er et bemærkelsesværdigt champagnehus blandt gruppen af små producenter i Champagne-regionen. Huset skaber blanc des blancs-champagner af højeste kvalitet ved brug af unikke fremstillingsmetoder. Champagnerne leverer overraskende nye smagsoplevelser. Det er et ”must” at smage Pierre Gimonnet & Fils’ basis cuvée – her sættes høje standarder for sammenhængen mellem pris og kvalitet.

Producentlogo

 

champagnekort



Navn

E-mail

Telefonnummer

Send os en besked

Skriv koden i feltet nedenfor

captcha