producentbillede

Område:
Côte de Sézanne

Druetyper:
Chardonnay 40 %
Pinot Noir 30 %
Pinot Meunier 30 %

Signatur:
Balance, rustik, ærlighed

Produktion:
100.000 flasker

Om Nominé Renard

Nominé Renard beskriver sig selv som en ”wine grower”. I dag drives vinhuset af femte generation, der viderefører håndværket; at styre processen fra drue til champagner, af højeste kvalitet med netop de 20 hektar jord som Nominé Renard ejer. Vi befinder os i området Cote De Sézanne 35 km sydvest fra Epernay ved byen Villevenard hvor Nomenie Renards vinmarker ligger placeret rund om. Huset drives i dag af ægteparret Simon og Cécilia Nominé samt Simons far, Claude Nominé. Både Simon og Cécilia er uddannet fra Wine Universitet Suze la Rousse, mens Claude er uddannet ønolog.

Jordunderlaget i Côte de Sézanne består primært af ler med nogle lommer af kridt. Vinstokkene er orienteret imod sydøst, og denne vinkel mod solen betyder, at druerne har en tendens til at blive frugtigere end i Côte des Blancs. Ligesom Côte des Blancs er området primært beplantet med Chardonnay-druen (64%) og Pinot Meunier (20%).

Vinmarkerne er spredt omkring byen Villevenard. På markerne vokser druerne Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier på stokke med en gennemsnitsalder på 35 år. Stokkenes høje alder betyder, at druematerialet er af højeste kvalitet, og således er grundlaget for Nominé Renards videre fremstilling af kvalitetschampagner lagt. Når det gælder dyrkningen af sine 20 ha jord, skiller Nominé Renard sig ud med sin udtalte respekt for balancen i naturen. Huset stræber efter at begrænse brugen af sprøjtemidler på markerne så meget som muligt. Målet er at bevare jordens naturlige kvaliteter og beskytte den biologiske mangfoldighed.

Pierre Gimonnet & Fils, Kasse med druer357x200

Vinifikationen

Vinifikationen udføres separat for hver druesort og for hvert plot fra de enkelte marker. Husets ønolog i over 35 år, Claude Nominé, råder dermed over en bred aromatisk rækkevidde, når han skal komponere årets non-vintage champagne. Claude Nominés arbejde består i at blande de forskellige druevine sammen, og det er gennem dette omhyggelige arbejde at de enkelte års champagnekarakter og –stil skabes.

Producentlogo

 

champagnekort



Navn

E-mail

Telefonnummer

Send os en besked

Skriv koden i feltet nedenfor

captcha