producentbillede

Område:
Valle De La Marne

Druetyper:
Pinot Meunier 65 %
Pinot Noir 25%
Chardonnay 10 %

Signatur
Frugtig, balance, små bobler

Produktion:
150.000 flasker

Om Moussé Fils

Vi befinder os i landsbyen Cuisles, hvor Moussé Fils siden 1923 har perfektioneret kunsten at dyrke Pinot Meunier-druen, og det må siges at være lykkedes.

Moussé Fils vinmarker ligger placeret ved fire landsbyer, der alle er beliggende på den samme bjergskråning. Går man en tur i disse vinmarker lægger man med det samme mærke til de planter, der vokser imellem vinstokkene. Planterne er såkaldte ”offer planter”. De angribes af meldug, der ellers ville angriber selve vinplanterne, og er således med til at beskytte vinplanterne. Moussé Fils pløjer under sine vinranker hvert år, hvorefter jorden optager næring efter pløjningen. Efter marken er blevet pløjet spredes en kompost bestående af planter, der vokser i udkanten af Moussé Fils’ marker. Dette erstatter brugen af pesticider i jorden samt beskytter mod meldug.

Moussé Fils arbejder efter det grundlæggende princip: ”Vi låner jorden af vores børn”. Det resulterer i en champagneproduktion, hvor respekten for naturens balance tænkes med i produktionsmetoderne. Moussé Fils’ økologiske arbejdsmetoder sker ikke kun gennem arbejdet i marken. I 2010 totalrenoverede Moussé Fils sine kældre samt produktionslokaler.

Pierre Gimonnet & Fils, Kasse med druer357x200

Efter renoveringen leveres elektriciteten af solpaneler på taget af vinkælderen. For at opbevare champagnerne ved 12,5 grad konstant hele året, benyttes et 130 meter langt rørsystem, der er gravet 4,5 meter ned hvor jorden har den rette temperatur hele året. Herefter blæses luften i rørsystemet ind i kælderen, som derved opnår den helt rigtige temperatur hele året. Pumpen der driver rørsystemet er selvfølelig også drevet af solpanelerne på taget.

Moussé Fils er en mester i at dyrke Pinot Meunier-druen. Det kan smages i alle husets champagner, hvilket det klart anbefales at man efterprøver personligt.


Producentlogo

 

champagnekortNavn

E-mail

Telefonnummer

Send os en besked

Skriv koden i feltet nedenfor

captcha