producentbillede

Område:
Valle de la Marne
Cote de Blanc

Druetyper:
Pinor Noir 85 %
Chardonnay 15 %

Signatur:
Let frugt, finesse

Produktion:
150.000 flasker

Marc Hebrart

Marc Hebrart er navnet på et yderst interessant champagnehus beliggende i Mareuil-sur-Aÿ, en af Vallée de la Marnes landsbyer. Landsbyen ligger syv km fra Epernay og to km fra den kendte champagneby Aÿ. Grundlagt i 1963 af Marc Hebrart er champagnehuset ungt i sammenligning med andre små producenter i Champagne. I dag drives huset af Marc Hebrarts yderst ambitiøse søn, Jean-Paul.

Champagnehuset råder over 14 ha vinmarker, der rummer 65 parceller spredt over seks byer. Vinmarkerne er fordelt med 85% Premier Cru i Mareuil-sur-Aÿ, Avenay Val d’Or, samt Bisseuil, hvorpå der dyrkes Pinot Noir. De sidste 15% er af typen Grand Cru-marker placeret ved byerne Chouilly og Oiry i Côte des Blancs. Her på markerne dyrkes Chardonnay-druen, der anvendes til fremstilling af hvilket giver nogle fantastiske blanc de blancs-champagner (fremstillet på udelukkende grønne druer).

Alle 65 parceller høstes og vinificeres hver for sig i ståltanke. Herved bevares karakteren fra de enkelte parceller, hvilket sætter deres individuelle aftryk på den færdige champagne.

Pierre Gimonnet & Fils, Kasse med druer357x200

Siden 2002 har Jean-Paul eksperimenteret med vildgæring og lagring af vinen fra de ældste parceller på gamle 205 liters egetræstønder. Resultatet af de nye metoder er en tête de cuvée, kaldet Rive Gauche-Rive Droite.

Champagnehuset Marc Hebrart har opnået bemærkelsesværdige resultater med deres champagner. Siden 1984 har huset været medlem af den eksklusive ‘Club Tresors de Champagne. Et glas herfra vil imponere de fleste.

Producentlogo

 

champagnekortNavn

E-mail

Telefonnummer

Send os en besked

Skriv koden i feltet nedenfor

captcha