producentbillede

Område:
La montagne de Reims

Druetyper:
Chardonnay
Pinot Noir
Pinot Meunier

Signatur:
Frugtig, kompleks

Produktion:
80.000 flasker

Om Hervieux Dumez

Cramant, Chouilly, Cuis, Oger, Vertus … Vi er i hjertet af Côte de Blancs, på de fineste terroirs i Champagne, hvor den ædle drue Chardonnay regerer suverænt.Vinhuset hedder Gimonnet & Fils og familien har lavet vin i området siden 1750. Kan man lide Blanc des Blancs champagner kommer man ikke uden om champagnehuset Gimonnet & Fils, som i Champagne er kendt, for at være blandt de bedste specialister i netop Blanc des Blancs champagner.

Gimonnets vinmarker har indtil 2005 været fordelt på 3 landsbyer med 1. Cru i Cuis, Grand Cru i Chouilly, og de fornemmeste Grand Cru marker i Cramant. I 2005 købte Gimonnet et terrior i Oger og i 2008 i Vertus. Med de sidste to marker råder Gimonnet i dag over 28 hektar marker, fordelt på de fineste terrior i Cote des Blancs.Gimonnet & Fils byder ikke kun på champagner, dyrket på de bedste marker i Cote des Blancs, men også champagne der dyrkes på nogle af de ældste vinstokke i vin der er til rådighed i regionen. Gimonnet råder t over nogle af de ældste vinstokke i Champagne.

Gennemsnitsalderen på vinstokkene er 40 år, og i Cramant har Gimonnet to parceller med stokke fra 1911 og 1913, der gør dem nogle af de ældste vinstokke i Champagne. Den høje gennemsnitsalder på vinstokkene kombineret med det unikke terrior giver Gimonnet noget at det bedste råmateriale af arbejde med, hvilket tydeligt kan smages i hans champagner.Gimonnet sætte baren for kvalitet højt – MEGET HØJT og er et velrenommeret vinhus i bl.a. frankrigs velansete vinguide La Haciet

Pierre Gimonnet & Fils, Kasse med druer357x200

Didier Gimonnet – en kompromisløs kvalitet

Hvis der findes en mere interessant vinbonde i champagnedistriktet har vi ikke mødt ham endnu. Didier Gimonnet driver champagne huset Gimonnet & Fils, sammen med hans bror Oliver Gimonnet og er vel nok bedst kendetegnet som en kompromisløs perfektionist, hvilket kommer til udtryk gennem flere af hans vinifikations processer, hvor intet bliver overladt til tilfældighederne. Når druerne er blevet høstet skal druerne være igennem vinpressen allersenest 3 timer efter de er plukket, hvilket giver mosten en ekstra frisk smag.

Didier lagre desuden alt hans reservevin på flasker, for at opnå det reneste udtryk fra det terrior druemosten kommer fra, uden præg af ståltanke eller det, der ifølge Gimonnet er endnu værre, egetræsfad. En omstædig proces der ikke ses mange andre steder i champagne. Opbevaringen giver samtidigt Gimonnet den fordel at han senere kan foretage en meget præcis afmålt blanding af råvinene fra de enkelte marker og derved opnå det helt perfekte resultat, hvilket tydeligt kan smages i hans cuvéer.Gimonnet & Fils producere ikke nogle Grand Cru champagner. Årsagen er, at ”Didier” mener, at en lille smule af druemosten fra markerne i Cuis, som er en Premier Cru mark tilføjer det den ekstra syre til champagnen som skaber den perfekte balance, og så betyder det ingen ting at man ikke kan markedsfører sig på at producerer Grand Cru champagner.

Anmeldelser:

Pierre Gimonnet & Fils er meget velanset i de førende franske vinguider som Guide Hachette og Le Classemnet. Gimonnet er en af de få små producenter, som får en stjerne i Le Classement. Men Pierre Gimonnet får faktisk endnu bedre anmeldelser af en af verdens førende Champagne eksperter Tom Stevenson. I sin nyeste udgave af Wine Repport rangerer Stevenson Pierre Gimonnet blandt de 10 bedste Champagnehuse overhovedet, og samtlige vine får topanmeldelser i hans store Champagne bog. Stevenson skriver endda, at han har forsøgt at overtale Didier Gimonnet til at lave en prestige cuvee udelukkende fra de gamle marker i Cramant, og så sælge den til samme pris som Salon. En ide som Didier bestemt ikke er enig i – hans fokus er at lave elegante og komplekse vine, og så kan vi jo bare nyde, at hans vine kan sælges til en –brøkdel af Salons pris.

Producentlogo

 

champagnekort



Navn

E-mail

Telefonnummer

Send os en besked

Skriv koden i feltet nedenfor

captcha